Partnerünk
a holland Van-Amerongen B.V., már több mint
40 éve foglalkozik CA
(Controlled Atmosphere) technológiával, és ugyan ennyi ideje fejleszti
folyamatosan Ultra Low Oxygen (ULO) technológiáját.
Ez
a technológia, vezető szerepet tölt be a zöldség és
gyümölcs tárolás területén napjainkban.Az ULO
technológia lényege, hogy az előállított termékek
hosszabb időn keresztül is eredményesen tárolhatók legyenek.
Az ULO
technológia szorosan kapcsolódik a
hűtéstechnológiához, mert alkalmazása során a megadott,
lehető
legalacsonyabb hőmérsékletre kell levinni a termék
hőmérsékletét.
Ahhoz,
hogy a zöldség és gyümölcs hosszabb távon
eredményesen tárolható legyen meg kell akadályozni a termék érését,
minőségének
negatív befolyásolása nélkül.
A termékek fogyasztók által igényelt
minőségét,
ULO körülmények közötti tárolással érhetjük el. Szabályozni kell a
hűtőkamrák
légterét ez az O2 tartalom csökkentését és a CO2
tartalom
kívánt értékre növelését és megtartását jelenti.
Mind
a CO2, mind pedig az O2
értékek végtelen sok variálási lehetőségével, termékfajtától,
növekedési
feltételektől, klímától függetlenül tárolhatóak a termékek.
Az
ULO tárolás
előnyei:
-Az alapszín
jobb megtartása
-nagyobb termékszilárdság
(keménység)
- hosszabb
eltarthatóság, kisebb
magházbarnulás, héjbarnulás
- etilén
felszabadulás és érzékenységcsökkenés
- rothadásra
való érzékenység
csökkenése
A
Thermo-Gold Kft. által ajánlott
Van-Amerongen (ULO) technológia hosszú évek tapasztalatára támaszkodik,
így
tudja biztosítani az optimális tárolási feltételeket zöldség és
gyümölcs termék
tekintetében.