Az SZL-Konténer egy
kemény műanyag
ládából, és egy fedélből áll. Az elemek közösen alkotnak egy
SZL-Konténer modult 610 literes és 430 literes változatban, melyben
Szabályozott légtér alatt tárolhatunk gyümölcsöket (Alma, Cseresznye,
Meggy, Szilva) és zöldségeket (Káposzta, Póréhagyma, Spárga,
Újburgonya).
A fedélben található membránok a gázok passzív elosztásával
teremtenek
szabályozott légteret az SZL-Konténerben, mely mindenben megfelel a
termékek tárolási kívánalmainak, és meghosszabbítja az eltarthatóságot.
SZL-Konténer
műszaki adatok (láda) (pdf)
SZL-Konténer műszaki adatok (fedél)(pdf)
Az SZL-Konténer belsejében a légösszetétel természetesen változik,
tehát nincs szükség külső energia (pl: villamos energia)
felhasználására. A légösszetétel a tárolt termék légzésének és a
membránok passzív gázelosztásának köszönhetően stabilizálódik.
Az oxigénszint csökkenése és a széndioxidszint emelkedése az
SZL-Konténerben a membránokon keresztül szabályozva történik. Ez adja
meg a lehetőséget, a hosszú távú tárolásra hagyományos hűtőházakban,
hűtőkamrákban.
Az SZL-Konténer egységek egymástól függetlenek, és egymásra
rakhatóak.
A fedél felhelyezése után az SZL-Konténerben magas páratartalom, közel
100% alakul ki, és marad fenn, mely meggátolja a magas apadási
veszteséget. Ez egy fontos előfeltétel a zöldségek és gyümölcsök
frissességének megőrzése érdekében. Az SZL-Konténerrel a gyümölcsök
megőrzik lédússágukat (Az Almák esetében 6 hónap után az apadási
veszteség kevesebb, mint 1,5%).
Ezzel az új tárolási megoldással a gazdák az alábbi lehetőségekkel
élhetnek:
- a munkaerő
jobb
beosztása (a szedési időszakok szervezésével, eladás kis mennyiségekben)
- az időjárási feltételektől független zöldség és gyümölcs
előkészítés
(szedés és tárolás a rossz idő kezdete előtt)
- az ügyfelek részére jobb minőségű zöldség és gyümölcs
rendelkezésre
állítása,
a szedési és szüreti hónapok után (apadási veszteség
megelőzése)
- új értékesítési stratégiák bevezetése (megrendelésre és
keresletre
optimalizált eladás)
- egy hagyományos hűtőház, hűtőkamra szabályozott légterű
kihasználása
kis, független egységekben.
Tárolási módok:
.
Hírek, Események
2011.
Szeptember 28.
Természetesen
velünk is találkozhat az idei OMÉK kiállításon, ahol a nagyközönség
előtt először mutatjuk be új termékünket az SZL-Konténert.
Korai alma 210 nap (pdf)
Standard alma 210 nap (pdf)
Kései alma 240 nap (pdf)
Körte
150-200 nap (pdf)
Cseresznye, Meggy 25 nap (pdf)
Szilva 50 nap (pdf)
Ribiszke 40 nap (pdf)
Feketeribizli 40 nap (pdf)
Áfonya 25 nap (pdf)
Zöldségek:
Káposzta 60-90 nap (pdf)
Spárga 25 nap (pdf)
Póréhagyma 45 nap (pdf)
Újburgonya 90 nap (pdf)
Salátafélék 15-20 nap (pdf)
Kínai kel 60-90 nap (pdf)
Bab nap 20 nap (pdf)