Know More

    Cégünk már több

    mint egy évtizede             foglalkozik szabályozott     légtér technológiákkal



                                    Tovább...
Thermo-Gold Kft.
2800 Tatabánya Mártírok út 83.
Tel/Fax: +36/34/336-695
office@thermo-gold.hu


magyar  angol     szerb
.
Az SZL-Konténer egy kemény műanyag ládából, és egy fedélből áll. Az elemek közösen alkotnak egy SZL-Konténer modult 610 literes és 430 literes változatban, melyben Szabályozott légtér alatt tárolhatunk gyümölcsöket (Alma, Cseresznye, Meggy, Szilva) és zöldségeket (Káposzta, Póréhagyma, Spárga, Újburgonya).



A fedélben található membránok a gázok passzív elosztásával teremtenek szabályozott légteret az SZL-Konténerben, mely mindenben megfelel a termékek tárolási kívánalmainak, és meghosszabbítja az eltarthatóságot.

SZL-Konténer műszaki adatok (láda) (pdf)
SZL-Konténer műszaki adatok (fedél)(pdf)

Az SZL-Konténer belsejében a légösszetétel természetesen változik, tehát nincs szükség külső energia (pl: villamos energia) felhasználására. A légösszetétel a tárolt termék légzésének és a membránok passzív gázelosztásának köszönhetően stabilizálódik.


Az oxigénszint csökkenése és a széndioxidszint emelkedése az SZL-Konténerben a membránokon keresztül szabályozva történik. Ez adja meg a lehetőséget, a hosszú távú tárolásra hagyományos hűtőházakban, hűtőkamrákban. 


Az  SZL-Konténer egységek egymástól függetlenek, és egymásra rakhatóak.


A fedél felhelyezése után az SZL-Konténerben magas páratartalom, közel 100% alakul ki, és marad fenn, mely meggátolja a magas apadási veszteséget. Ez egy fontos előfeltétel a zöldségek és gyümölcsök frissességének megőrzése érdekében. Az SZL-Konténerrel a gyümölcsök megőrzik lédússágukat (Az Almák esetében 6 hónap után az apadási veszteség kevesebb, mint 1,5%).


Ezzel az új tárolási megoldással a gazdák az alábbi lehetőségekkel élhetnek:


- a munkaerő jobb beosztása (a szedési időszakok szervezésével, eladás kis mennyiségekben)
- az időjárási feltételektől független zöldség és gyümölcs előkészítés (szedés és tárolás a rossz idő kezdete előtt)
- az ügyfelek részére jobb minőségű zöldség és gyümölcs rendelkezésre állítása, a szedési és szüreti hónapok után (apadási veszteség megelőzése)
- új értékesítési stratégiák bevezetése (megrendelésre és keresletre optimalizált eladás)
- egy hagyományos hűtőház, hűtőkamra szabályozott légterű kihasználása kis, független egységekben.


Tárolási módok:



.

Hírek, Események

2011. Szeptember 28.  

Természetesen velünk is találkozhat az idei OMÉK kiállításon, ahol a nagyközönség előtt először mutatjuk be új termékünket az SZL-Konténert.





Eltarthatósági adatok:

 MÁR KÖRTÉRE IS!

Gyümölcsök:

Korai alma 210 nap (pdf)
Standard alma 210 nap (pdf)
Kései alma 240 nap (pdf)
Körte 150-200 nap (pdf)
Cseresznye, Meggy 25 nap (pdf)
Szilva 50 nap (pdf)
Ribiszke 40 nap (pdf)
Feketeribizli 40 nap (pdf)
Áfonya 25 nap (pdf)

Zöldségek:

Káposzta 60-90 nap (pdf)
Spárga 25 nap (pdf)
Póréhagyma 45 nap (pdf)
Újburgonya 90 nap (pdf)
Salátafélék 15-20 nap (pdf)
Kínai kel 60-90 nap (pdf)
Bab nap 20 nap (pdf)

Virágok:

Tulipán 20 nap (pdf)







.
.