Know More

    Cégünk már több

    mint egy évtizede             foglalkozik szabályozott     légtér technológiákkal                                    Tovább...
Thermo-Gold Kft.
2800 Tatabánya Mártírok út 83.
Tel/Fax: +36/34/336-695
office@thermo-gold.hu


magyar  angol     szerb
.
A hűtőházak tervezésénél fontos szempont az épület tájolása, beosztása elrendezése. A fő irányt ne az adott pillanatban rendelkezésre álló források szabják meg, hanem hosszú távon megvalósítható elképzeléseink. Ez azzal az előnnyel járhat, hogy hűtőházunk bővítése során nem kell költséges bontással, átépítéssel helyet csinálnunk.

Kisebb hűtőházak esetében a szokásos elrendezés az egymás mellé telepített kamrasor, előtte megfelelő nagyságú manipulációs térrel. Nagyobb hűtőtárolók esetében két kamrasort tervezünk targoncaúttal és az épület elülső területén teljes fesztávot elfoglaló manipulációs térrel.
A kamratest - kivéve a régmúltban épített hűtőházak némelyikét - festett vagy horganyzott acéllemez fegyverzetű poliuretán hab szigetelésű hűtőházi panelek, megfelelő kapcsolódási rendszerekkel ellátva. Fontos a jó záróképesség és a szakszerűen elvégzett építési munka, a sarokpontok helyes kialakítása a csatlakozások utólagos tömítése, az esztétikus lezáró elemek beépítése.
Külön kiemelendő az ajtók szerepe. Egyre gyakoribb, hogy jól kezelhető tolókapuk veszik át a nyílóajtók szerepét, ezzel nem csak a helykihasználás javul, de a jó zárás is biztosított.

Különös jelentősége van a jó zárásnak az ULO technológiával ellátott kamrák esetében, ahol a jó záráson kívül a mintavétel lehetőségeit is biztosítani kell kisebb ablakok segítségével.
A kamrák padozata legyen jól tisztítható, repedésmentes, pormentes ULO esetén gázzáró, mely feltételeknek a kéregerősített csiszolt ill, a műgyanta bevonatú padozatok felelnek meg.

A kamrák szélességi és hosszúsági méretét úgy választjuk meg, hogy a tároló ládák közti kisebb rések megtartása mellett az oldalfalak mentén 300-300 mm szabad terület maradjon a légáramlás biztosítása érdekében. A magassági méretet úgy alakítjuk, hogy a betárolt ládák magassága felett 500-600 mm legyen, mellyel biztosítható a léghűtők ventillátorainak szabad kifúvású működése.
A kamrán belül jól elhelyezett léghűtők biztosítsák a megfelelő légcirkulációt, az egyenletes légelosztást!


A hűtőkörök szerelése kisebb hűtőházak (1-3 hűtőkamra) esetén egyedi aggregátorral és kamránkénti vezérléssel történik.
A nagyobb rendszereknél csoportaggregátort építünk be, egy a szabad térben elhelyezett léghűtés kondenzátorral és a már korábban említett léghűtőkkel. A csoportaggregátor előnye abban rejlik, hogy mindig a hűtésigénynek megfelelő hűtő teljesítményt adja le, csak annyi kompresszor üzemel, amennyi ehhez szükséges, így lényeges energia megtakarítás érhető el. A csoportaggregátor olyan vezérlőegységgel készül, mely a kompresszorokat felváltva lépteti, azonos üzemidőt biztosítva.

A berendezések a hűtési tartományon belül programozhatóak, állandó felügyeletet nem, de odafigyelést, ellenőrzést igényelnek.

A normál hűtéstechnológián kívül, ULO technológiával ellátott hűtőkamráknál nagy többségében az oxigén szint gyors csökkentése, és a széndioxid szint adott érték alatt tartása a fő cél. Ehhez a gázzáró kivitelben elkészülő kamratesten kívül úgynevezett nitrogéngenerátort és széndioxid szabályozót alkalmaznak. Az előbbi a kamra légteréből megkötött oxigén helyére nitrogént pumpál, míg az utóbbi a felesleges széndioxid molekulákat leköti.
A nitrogéngenerátor több kamra szabályozását látja el, míg a szén-dioxid szabályozásnál használatos az egy kamra - egy berendezés és a több kamra - egy berendezés rendszere is.

Az ULO technológia számítógépes rendszerrel is üzemeltethető, az adatokat akár egy évig is tárolja, változtatható az adatok lekérdezésének gyakorisága.

.
.